Kurv

Sommeren på Birgitø

Sidst mændene bag Radio24syvs satiresucces Den Korte Radioavis gik til teatret med forestillingen Det Skide Show delte det anmelderstanden. Ekstrabladets Henrik Queitsch kaldte forestillingen for ”en selvfed teaterfuser”, mens Weekendavisens Synne Rifbjerg slet og ret kaldte forestillingen ”genial”.

Når duoen igen går på de skrå brædder i sommeren 2021 med forestillingen ‘Sommeren på Birgitø’, er det med forhåbningen om igen at lave en forestilling, der deler vandene.

”Men vi vil dele vandene mere ligesom DF deler en radiokanal – nemlig 70/30. 30% må godt synes, det er noget lort, men vi håber da, at 70% kommer til at være begejstrede” siger Rasmus Bruun.

Sommeren på Birgitø

”Med Sommeren på Birgitø vil vi gerne prøve at udforske det mere traditionelle kammerspil. Selvfølgelig et sjovt kammerspil, der udspiller sig på Kirsten Birgits private ø Birgitø med karaktererne fra radioprogrammet i hovedrollerne” tilføjer Frederik Cilius og henviser til den aldrende stjernejournalist Kirsten Birgit og den unge redaktør, Rasmus Bruun.

”Så må vi se om der overhovedet kan komme noget drama ud af et ca. 2 timer langt møde mellem en gammel diva og en ung journalist”, afslutter Frederik Cilius.

Faste lyttere af radioprogrammet vil kende Birgitø som en ø Kirsten Birgits far hestehandler Jens Birgit vandt i et spil mousel i begyndelsen af 1950’erne, og hvor der ligger ting og sager begravet. Men de to bagmænd understreger, at det ikke er en forudsætning at kende indgående til radioprogrammet for at kunne nyde forestillingen.

Vi ses på Birgitø!

Sommeren på Birgitø

Medvirkende: Rasmus Bruun og Frederik Cilius

Idé og Manus: Rasmus Bruun og Frederik Cilius

Idé og Instruktion: Karen Lundsby

Speak: Mikael Bertelsen

Scenografi: Benjamin la Cour

Lysdesign: Jonas Bøgh

Kostumier: Morten Messerschmidt

Teknisk chef: Benjamin Birch

Teknisk afvikler: Steffen Hansen

Scenografisk Tekstilværksted: Karin Pinnerup 

Tømrer: Anders Karlsson

Forestillingsleder: Karen Boye

Presse: Stine Hammer

Grafik: Maria Tran 

Website: Nis Klamer

Fotograf: Seth Nicolas

Tak til: Jan Hellesøe, Kristoffer Eriksen, Torben Sangild, Bremen Teater, Musikhuset Aarhus, All Things Live, Det Tavse Muskelbundt, Woody Entertainment, Mads Brügger, Søren Fauli, Mikael Bertelsen.  

SOMMEREN PÅ BIRGTØ blev produceret af LITENHIEF ved Frederik Cilius, Rasmus Bruun & Karen Lundsby og opført i Bremen Teater, Musikhuset Aarhus og Magasinet i Odense i løbet af 2020 og 2021. 

De andre shows

Det Skide Show

Litenhief // Bremen Teater, Musikhuset Aarhus, Magasinet i Odense (2018)