Kurv
En dag med Kirsten Birgit

En dag med Kirsten Birgit

Vi bringer hermed helt eksklusivt en dag med Kirsten Birgit!

05:12:
Jeg vågner med et skrig af rædsel. Det har jeg gjort siden jeg som krigsreporter dækkede Grosnyjs fald tilbage i halvfemserne. 
Det er ikke noget, der rigtig fylder i min vågne bevidsthed, men jeg har set en del, så det ligger åbenbart stadig og rumsterer lidt derinde, når jeg sover.

05:30:
Min morgenmad består af 4-5 skiver toastbrød og/eller brioche med Foie Gras + 2 rå æg + en lille kylling, som jeg hilser solen godmorgen med.
Hvis det skal være ekstra festligt, så kan jeg godt finde på at åbne et glas figenconfit til.

06:00:
Ligger og bobler i badet med min Pad og ser satireprogrammet Presselogen, som jeg holder utroligt meget af. 
Det er ærgerligt, at Gaardbo ikke er der mere, men nu læsper han ovre på DK4. 
Der er heller ikke nogen fra DR med denne gang, men det er altid sjovt at høre forklaringen.

09:36:
Jeg kigger nyhederne igennem for dødsfald. 
Som gammel journalisthund har jeg en hobby med at finde på overskrifter til folks nekrologer.
Det er god hjernegymnastik og er med til at holde de små grå i gang. 
Det kan jeg godt finde på at bruge en h
alv til en hel time på.

Forleden døde Meatloaf, så fandt jeg på overskriften: “farsdød”!
Det er en sjov disciplin, for man ved bare, når den er der.
Jeg har allerede en spidsfindig en klar til når vores udenrigsminister dør: 
“Udenrigsminister, der havde sex med 15 årig, er død”.

DenKorteLive cover 1024x576 1

11:48:
Jeg går ud og råber ad et Woltbud. Ikke fordi han er sort, men fordi deres uniformer og grimme el-cykler skæmmer Frederiksberg. 
Jeg har aftalt med Dario og Stig Elling, at vi sagtens selv kan hente vores mad, når vi er sultne.

Ja, Stig Elling kan desværre ikke selv længere, men så henter jeg mad til ham i min nye ladcykel. Det er lidt pinligt, men Stig er så forfærdelig glad for sushi, så det får han – fra noget, der hedder Sticks og Sushi.

Dario spiser kun pizza fra Pomodoro e Mozzarella på Godhåbsvej, som han af en eller anden grund har fået ind i hovedet er ejet af ægte italienere. Jeg har prøvet at fortælle ham, at det er det bestemt ikke. Det er ejet af en, der hedder Nevzat. 
Jeg har været inde på virk.dk og tjekke, men Dario er ikke til at rokke. Dario har i øvrigt fået kræft, men det er ikke sikkert, at de to ting har noget med hinanden at gøre.

12:30:
Jeg spiser frokost med en god veninde på restaurant Alsace. Jeg får en plat du jour, som min ledsager er så venlig at gøre mig opmærksom på betyder ”dagens ret”. Min ledsager er Katherine Diez. 

Vi tøsesnakker om hendes nylige brud med klimaminister Mad Mad Dan Mad Jørgensen. Vi snakker om hans penis og de bøger, han siger, han har læst. Mestendels biografier og Murakami. Det morer vi os meget over.

DenKortePodcast logo 1024x1024 1

Den Korte Podcast

med Kirsten Birgit og Rasmus Bruun

14:29:
Jeg tager en Green Mobility el-bil fra restauranten og hjem, da jeg er bevidst om, at jeg har drukket langt over seks genstande og derfor ikke må køre rigtig bil – selvom jeg sagtens ville kunne – men på mine gamle dage er jeg blevet uhyre bevidst om, at man ikke skal udsætte sig selv og andre for den risiko, det i princippet kan være at føre bil i påvirket tilstand.

14:39:
Jeg prøver at opleve minimum fem kulturelle ting hver uge. Det kan være, at jeg tager i Grand og ser en film, tager på Glyptoteket og fnyser af folk, der ikke kender etruskerne, men i denne uge er jeg selv det kulturelle omdrejningspunkt. Jeg skal nemlig lægge sidste hånd på rammen om min nye Nyhedsforestilling, der har premiere den 25. februar på Bremen Teater i København. Den spiller også i Aarhus, Aalborg og Odense. 

Jeg har nemlig fundet ud af – gennem omfattende markedsanalyse, mind you – at det, folk har brug for, er nyhedsformidling, som de ikke kan secondscreene til. Og det kan de ikke i en teatersal. Ikke med mindre, at man er lige så dårligt opdraget som Adrian Lloyd Hughes, naturligvis. 

Det bliver en fantastisk oplevelse for folk at se mig stå der og forklare dem hvordan den Europæiske Centralbank er stykket sammen. 

Jeg har også selv tegnet scenografien, designet mine egne kostumer, skrevet musikken, sat lys, instrueret og skrevet manus selv. Mange af mine veninder har i løbet af processen spurgt mig om det ikke var for meget at påtage sig. Til det må jeg bare svare: “Nej, jeg er yderst kompetent”.

16:00:
Jeg slukker for alle mine devices og går ind i min seng for at onanere.

21:00:
Jeg er fuldstændig udaset og beslutter mig for at lægge mig til at sove.

Hermed slut på en dag med Kirsten Birgit.

Vil du have Kirsten Birgit med hjem?

Så køb en plakat i vores webshop!

Den Korte Kirsten natur ramme