Kurv

Den Korte svarer på musikspørgsmål

Den Korte svarer på musikspørgsmål i den nyeste udgave af Gaffa. Så er du nysgerrig på hvad Kirsten og Rasmus nævner som deres første musikalske minde, hvilken musik, der har formet dem, og hvilken musik, der skal spilles til deres begravelse, så læs interviewet via linket længere nede på siden.

Mit første musikminde er, da jeg som syvårig i 1959 ved et tilfælde hører Nina & Frederik van Pallandt, bedre kendt som Nina & Frederiks udgave af ”Mary’s Boy Child” i radioen. Jeg er sammen med min far, Jens Birgit, og vi sender hinanden et kort, mistroisk blik, inden vi kort efter ligger på gulvet og ruller rundt af grin. Det, der mange år senere skulle blive kendt som ”ROFL”.

Nina & Frederik havde kort og koncist på tre minutter og 30 sekunder inkarneret hvides ubehjælpsomme, typisk forceret påtagede negerhed, når vi bevæger ind på de sortes musikalske enemærker, nemlig den sløve, følingsbaserede hængekøjemusik. Først flere uger efter, da den blev spillet non-stop i radioen gik det op for os, at det ikke var en parodi. Det gav mig et ubehag i kroppen, jeg ikke oplevede igen, før jeg flere år efter – i begyndelsen af 00’erne – så en hvid kvinde med dreadlocks i Ryesgade i Århus.”

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm
DenKortePodcast logo 1024x1024 1

Hør Den Korte Podcast her

Begravelsessang?

Til spørgsmålet om hvilket musiknummer, der skal spilles til deres begravelser, svarer Rasmus Bruun:

– Jeg har det nok lidt som Mette Frederiksen. Der findes simpelthen en Shu-bi-dua-sang til enhver lejlighed, og til den lejlighed, som døden er, har de skrevet “Stjernefart”. Den napper jeg.

Rasmus Bruun

Har du fået set Kirsten Birgits juletale 2021?

CiliusBruun Kirsten Birgits Juletale 2021 cover